Πρόσφατα άρθρα

Η Cardel στο eID Forum Estonia 2019

Οι μεγαλύτεροι eID καινοτόμοι του κόσμου, τόσο από την κυβερνητική πλευρά όσο και από την πλευρά της βιομηχανίας, συγκεντρώθηκαν στο Ταλίν της Εσθονίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, για να συζητήσουν, να μάθουν και να εμπνευσθούν για την αντιμετώπιση των μελλοντικών αναγκών των πολιτών, αλλά και για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας τους.

Να σημειώσουμε εδώ πως η Εσθονία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στο να μετατραπεί στην πρώτη εξολοκλήρου ψηφιακή κοινωνία. Με πληθυσμό μόλις 1.3 εκ., απλωμένο σε μία τεράστια αναλογικά έκταση -1/8 της έκτασης της Γερμανίας με πληθυσμό 81 εκ., έχοντας κατανοήσει έγκαιρα την υψηλή σημασία της e-διακυβέρνησης και των e-υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση και τη βελτίωση της ζωής όλου του πληθυσμού της, δείχνει τον δρόμο προς τον e-παράδεισο.

Τις εργασίες αυτές είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε, καθώς και να συναντήσουμε σημαντικούς συντελεστές της διοργάνωσης, με πρώτο τον ελληνικής καταγωγής εμπνευστή και ιδρυτή του eID Forum Κ. Παπαξάνθη, τον οποίο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και από εδώ για την ευγενική υποδοχή που μας επιφύλαξε η δυναμική ομάδα του: οι κυρίες Anna Seddigh και Ana Sofia Ferreira, και ο επίσης Έλληνας Μιχάλης Πασχίδης.

Agenda 2019 highlights:

– Mobile Driving License Landscapes
– Data Exchange and Protection in a Digital World
– Digital Vehicle Safety
– Secure Documents in a Digital World
– Derived Mobile IDs for Verticals
– Trust in Digital Identity
– Border Control & Digital On-Boarding
– Biometrics – The World Key ID
– ID in Humanitarian Assistance

Φωτογραφία του CEO Μανόλη Θεοδωράκη στο eiD Forum Estonia 2019

Ο CEO Μανόλης Θεοδωράκης στο eiD Forum Estonia 2019

Η Cardel στο eID Forum Estonia 2019