Μία επιτυχημένη ιστορία

Η Μικρή Ιστορία τροφοδότησε τη Μεγάλη.
Η Τεχνολογία, η Πληροφορική και οι εφαρμογές τους συνδέουν τον Άνθρωπο με τις Μηχανές. Δομικό υλικό αυτής της σχέσης είναι τα ψηφιακά δεδομένα. Και αυτή η συνύπαρξη είναι που φέρνει Ισορροπία στην απόδοση και την πρόσβαση.
Για την cardel όλα ξεκίνησαν πολύ πριν το 1993, έτος ίδρυσής της. Ο εμπνευστής της, Μανόλης Θεοδωράκης, έλαβε το πρώτο του ερέθισμα και την επαφή με τις βασικές εφαρμογές των data και της ταυτοποίησης όταν ακόμη σπούδαζε, στα μέσα της δεκαετίας του ’80 (ΤΕΙ Αθήνας-Σχολή Τεχνολόγων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών). Εκείνη την εποχή, οι φοιτητές -αναλόγως και την οικονομική επιφάνεια της οικογένειάς τους- δικαιούνταν κουπόνια σίτισης, απόφαση που λάμβανε η Πολιτεία. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, λοιπόν, εξέδιδε αντιστοίχως κουπόνια, τα οποία κάθε μήνα λάμβαναν οι δικαιούχοι. Η όλη ιδέα των κουπονιών είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια παραοικονομία, θυμάται ο κ.Θεοδωράκης. Ο ίδιος πήρε την πρωτοβουλία και πρότεινε την κάρτα των 2 γευμάτων. Η πρόταση του Μανόλη Θεοδωράκη είχε καθολική εφαρμογή σε όλα τα ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Και αυτό, στα 22 του χρόνια! Η παραπάνω ιδέα και υλοποίηση απέδειξε στον ιδρυτή και σημερινό πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της cardel πως η Τεχνολογία, ο Αυτοματισμός και η Συστηματοποίηση/Κωδικοποίηση διευκολύνουν την κοινωνία που είναι δεκτική κι επιθυμεί -με τη σειρά της- να διευκολυνθεί.
«Θεωρώ ότι ως cardel έχουμε ήδη κάνει τολμηρά βήματα, αφού αγαπάμε τόσο τους Αυτοματισμούς και την Τεχνολογία όσο τη διευκόλυνση και το νοικοκύρεμα!», δηλώνει με πάθος και συνέπεια ο ιδρυτής της εταιρείας, Μανόλης Θεοδωράκης.

Μία επιτυχημένη ιστορία