Πρόσβαση Οχημάτων

Σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, ο Έλεγχος Πρόσβασης επεκτείνεται στην ελεγχόμενη διέλευση των οχημάτων. Για τον σκοπό αυτό, χρησιμοποιούμε ένα ενιαίο μέσο προσδιορισμού, που μπορεί να είναι η προσωπική κάρτα του οδηγού ή το tag του οχήματος, σε συνδυασμό με πομπούς ηλεκτρομαγνητικού πεδίου από απόσταση (antennas). Αλλά και πιο ευέλικτες τεχνολογίες όπως είναι η ανάγνωση πινακίδων (License Plate Recognition), παρέχουν πρόσθετη ευκολία.

Όλα μας τα προϊόντα είναι έξυπνα συνδυασμένα από stand alone και online δικτύωση, μέχρι και σε διασύνδεση με εξελιγμένα συστήματα ασφάλειας:

 

  • Επαγωγικές Kάρτες (passive)

Πρόκειται για πλαστικές κάρτες RFID. Επιτρέπουν την ανάγνωση μέχρι 1 μέτρο από κατάλληλο αναγνώστη και μπορούν να προσωποποιηθούν όπως όλες οι πλαστικές κάρτες. Συνήθως αφορούν τις ID κάρτες των οδηγών. Κατάλληλες για parking εταιρειών, μισθώσεις χώρων στάθμευσης κ.λ.π.

 

  • RFID & UHF components: tags, labels, etc
  • Χρήση παθητικού tag οχήματος

Λειτουργεί όπως η κάρτα. Αποτελείται από ένα μικρό πλαστικό tag σε μορφή δίσκου ή άλλο υλικό, το οποίο τοποθετείται στο σασί ή στο παρμπρίζ του οχήματος σε κατάλληλη θέση. Ο κωδικός του ελέγχεται από αναγνώστη RF ή UHF σε μέγιστη απόσταση 4-6 μέτρων.

Είναι αξιόπιστη και οικονομική λύση, κατάλληλη για parking ακόμη και βαρέων οχημάτων, διαχείριση εταιρικού στόλου κλπ..

 

  • Χρήση ενεργητικού tag οχήματος

Το συγκεκριμένο tag διαθέτει μπαταρίες για την ενίσχυση του σήματός του και τοποθετείται στο όχημα. Ο κωδικός του ελέγχεται από αναγνώστη RF ή UHF σε μέγιστη απόσταση 10 μέτρων. Γενικά, η απομακρυσμένη ανάγνωση δίνει μεγαλύτερη ευελιξία αφού το όχημα δεν χρειάζεται να σταματήσει εντελώς, διευκολύνοντας τα διερχόμενα οχήματα ακόμα και με ταχύτητα έως και 70km/h.

Κατάλληλο για εφαρμογές τηλεματικής, διόδια και parking.

Ανάγνωση Πινακίδας LPR

Μια νέα λύση, κατάλληλη για χώρους εισόδου οχημάτων, είναι το License Plate Recognition/Detection. Πρόκειται για ένα σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας που έχει σχεδιαστεί για τον έλεγχο της κυκλοφορίας οχημάτων σε σημεία πρόσβασης με μπάρες ή σε αυτοκινητόδρομους ταχείας διέλευσης. Ουσιαστικά, δίνει τη δυνατότητα ανάγνωσης της πινακίδας κι εισαγωγής της σε ένα πληροφοριακό σύστημα για περαιτέρω αξιοποίηση της πληροφορίας. Αναγνωρίζει σωστά πάνω από 98% των πινακίδων κυκλοφορίας των ΙΧ σε κάθε συνθήκη φωτισμού. Το LPR μπορεί να λειτουργεί ως ένα αυτόνομο σύστημα, έχοντας ως «κωδικό» την πινακίδα του οχήματος ή συνδυαστικά/συμπληρωματικά σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου πρόσβασης, μεγιστοποιώντας την αποτελεσματικότητά του.


Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας!

Πρόσβαση Οχημάτων